Stijlen

De inhoud van mijn Yoga lessen is heel gevarieerd, maar volgen +/- een vast stramien:  een combinatie van passieve Yin- en actieve Yang houdingen samen met ademhalings-oefeningen, visualisaties, mindfulness, meditatie, zelfonderzoek en -dialoog op een lichte achtergrondmuziek.

En dan is er nog even tijd voor thee. Het is goed om na de les ook thuis voldoende te drinken.

Bij YIN zijn de houdingen langer aangehouden om de energiestroom in het bindweefsel te stimuleren.  Wij oefenen een “stress” op het bindweefsel om herstel en reparatie van onze gewrichten en fascia te stimuleren.  De spieren blijven zo ontspannen mogelijk. YinYoga is rustgevend en vaak ook intens, omdat sommige stretches erg heel diep gaan.
Yin staat open voor alle niveaus en is een geweldige manier om balans te brengen in je dynamische yogapraktijk. Voor sommigen is de uitdaging om los te laten in een Yin-les moeilijker dan om in handstand te komen.Sommige Yin-lessen kunnen eindigen met een zittende meditatie. Meer weten

Om de spieren sterker te maken is er ook YANG yoga, een fusie van Indiase en Daoist Yoga, om de subtiele energiestroom in het lichaam te stimuleren. De houdingen volgen elkaar op in een zachte en vloeiende flow, met aandacht voor de ademhaling.  Beweging en ademhaling lopen gelijk, wat een meditatief en ontspannend effect heeft maar ook warmte en kracht creëren. Je zult aangemoedigd worden om je bewust te worden van gevoelens in plaats van esthetische doelen.

MOVING INTO MEDITATION – een 12-wekelijkse lessen reeks – elke les bevat een complete Yoga workout met asanas en pranayama (fysieke- en ademhalingsoefening) om zowel lichaam als geest te centreren, te kalmeren en voor te bereiden op meditatie.  Je leert dan ook verschillende soorten concentratie- en meditatieoefeningen om je aandacht op het nu te richten. Meer weten

Je voelt er niet veel voor om een groepsles bij te wonen? De lestijden passen je niet zo goed? Of je wilt dat de les volledig gericht is naar jouw noden? Probeer dan eens een PRIVÉLES!  Gedurende 90 min. word je persoonlijk begeleid.  Ik bouw de hele les op jouw specifieke noden.

TIPS

  • Draag gemakkelijke kleding
  • Eet vooraf niet teveel
  • Forceer jezelf niet en wees lief voor jezelf
  • Kom op tijd! Probeer 5 min. voor aanvang van de les aanwezig te zijn.
  • Matjes zijn aanwezig maar je mag ook je eigen matje meenemen
  • Draag bij voorkeur geen parfum
  • Mobiele telefoons worden tijdens de les uitgezet