Stijlen

De inhoud van mijn Yoga lessen is heel gevarieerd, maar volgen een vast stramien:  passieve of actieve houdingen samen met ademhalingsoefeningen, visualisaties, mindfulness, meditatie, zelfonderzoek en -dialoog op een lichte achtergrondmuziek. En dan is er nog even tijd voor thee.

MINDFUL YIN en INZICHT Yoga geeft ruimte, letterlijk en figuurlijk. Door de zwaartekracht haar werk te laten doen en je volledig over te geven aan de houding, ontstaat er ruimte. Yin yoga richt zich op het creëren van ruimte in je bindweefsel en gewrichten. Door een houding langer aan te houden, bereik je het stugge bindweefsel. De fascie. Yin yoga maakt je flexibel in elk opzicht. Door middel van stretch en druk worden alle meridianen gestimuleerd. Deze stimulatie zorgt voor het vrijkomen van energie, van de Prana. Zo laat je je energie weer stromen. Meer weten

Om de spieren sterker te maken is er ook INTEGRAL Yoga, een fusie van verschillende stijlen Yoga.  Beweging en ademhaling lopen gelijk, wat een meditatief en ontspannend effect heeft maar ook warmte en kracht creëren. Je zult aangemoedigd worden om je bewust te worden van gevoelens en fysieke sensaties in plaats van esthetische doelen.

RAJA Yoga is het yogapad van heilzame gedragsregels (yama’s en niyama’s), van het doen van yoga-oefeningen (asana) en ademoefeningen (pranayama), het terug trekken van de zintuigen (pratyahara) om te komen tot meditatie om zo innerlijke rust, wijsheid en tevredenheid in het huidige moment te hervinden. Raja Yoga gaat ook in op de filosofie van de Yoga en kan je helpen bij levensvragen, waar je moeilijk uitkomt. Oude geschriften als de Bhagavad Gita en de sutra’s van Patanjali wijzen hier de weg.

Mijn Yoga lessen staan open voor iedereen.

Je voelt er niet veel voor om een groepsles bij te wonen? De lestijden passen je niet zo goed? Of je wilt dat de les volledig gericht is naar jouw noden? Probeer dan eens een PRIVÉLES!  Gedurende 90 min. word je persoonlijk begeleid.  Ik bouw de hele les op jouw specifieke noden.

TIPS

  • Draag gemakkelijke kleding
  • Eet vooraf niet teveel
  • Forceer jezelf niet en wees lief voor jezelf
  • Kom op tijd! Probeer 5 min. voor aanvang van de les aanwezig te zijn
  • Matjes zijn aanwezig maar je mag ook je eigen matje meenemen
  • Draag bij voorkeur geen parfum
  • Mobiele telefoons worden tijdens de les uitgezet