Therapeutic Yoga

Therapeutische Yoga lessen met thema’s

Eerst krijg je een korte theorie over de werking van ons lichaam en daarna een deugddoende yogales. Telkens wordt het accent op verschillende spiergroepen en/of gewrichten gelegd. Thema’s die voorkomen zijn: yoga voor sporters, yoga ter preventie of behandeling van rugklachten (hernia’s, lage rugklachten, bolle/kromme bovenrug, scoliose), heupen- en bekkenklachten (bekkeninstabiliteit, vastzittend bekken), nek- en schouderklachten.  Per les wordt een ander thema behandeld

Lage rug: Lumbago of geblokkeerde rug, hernia, scoliose, ischias, bekkenpijn, stijve heupen, …

We zitten veel, bewegen te eentonig, sommigen bewegen te weinig en anderen overbelasten, kampen met stress, slapen niet voldoende, … Dit alles zorgt dat we veel spanning ophouden in onze lage rug en de aangrenzende zones (heupen, bekken, middenrug, …).

In deze les krijg je meer inzicht in je lage rug, werken we met verschillende yoga technieken die ons gaan helpen om eerst de spanning in onze rug los te laten.

Nek en schouder: stijve nek, gespannen spieren, …

We zitten veel voor de computer, in de wagen, brengen veel tijd door op onze gsm, zijn vaak lang geconcentreerd bezig, kampen met stress, … Dit alles zorgt voor spierspanning en hoofdpijn.

In deze les krijg je meer inzicht in je nek- en schouderregio. We werken met verschillende yoga technieken die ons gaan helpen om eerst de spanning in onze nek en schouder los te laten.

Sporters (lopers, fietsers, etc.)

Voor lopers die blessures hebben, hadden of willen voorkomen.

In deze les leer je als loper de voordelen van yoga als aanvulling op je favoriete sport. Je ontdekt de voordelen van een goede ademhaling, vrije gewrichten, soepele én krachtige spieren.

Ademhaling: kortademig, veel zuchten, naar adem happen, duizelig, droge mond, tintelende armen, …

In deze les ontdekken we samen de verschillende helende effecten van ademhaling op lichaam en geest.

AANMELDEN