Yoga & Therapeutic Retreat

De Yoga en therapeutic retreat in Domburg van 19 t/m 23 oktober is helemaal VOLZET daarom hebben we besloten om een derde editie te organiseren in 2019. Informatie volgt nog.

19-23 oktober 2018

Domburg, Nederland

Herstel je metabolisme en breng balans
in je hormonen

met verkwikkende yogalessen, heerlijk biologisch eten, interessante lezingen, aangepaste voedingtips en advies, Ayurvedische en orgaan massages, craniosacraaltherapie, …
5 dagen om je terug te trekken uit je dagelijks leven, te herbronnen, je bioritme te herstellen, aan yoga en meditatie doen, om dan met nieuwe energie en een betere balans de draad weer op te nemen.

Geen voorkennis of ervaring van yoga en meditatie vereist, zowel voor absolute beginners als gevorderden.

Accommodatie

Yogabee ligt omringd door weilanden en bevindt zich op nog geen 500 meter van het strand en het gezellige dorpje Domburg.

Yogabee
Bijenkot’s Weg 1
NL-4357 NN Domburg
Nederland

Voeding

Er worden tijdens deze week heerlijke maaltijden verzorgd, specifiek afgestemd op voeding die invloed heeft op onze organen die het hormonale stelsel normaliseren en de vetstofwisseling versnellen.

We eten geen voeding met negatieve impact op ons metabolisme zoals melkproducten, brood/gluten, suiker, soja en we drinken geen koffie, noch alcohol.

Voor zover lokaal verkrijgbaar zijn alle producten van biologische kwaliteit.

Yoga

De yoga zal bestaan uit een dynamische ochtend sessie en een meer reflectieve yin sessie in de namiddag. Tijdens de ochtendyoga zul je ervaren hoe je de energie in je lichaam voelt stromen, terwijl adem en beweging met elkaar in balans komen. In de yin-lessen ligt het tempo lager en de nadruk meer op het naar binnen keren en langer vasthouden van houdingen.

Tijdens de ochtendyoga leer je ook specifieke oefeningen om de hormonen produktie van je hypofyse, schildklier en eierstokken te stimuleren. Ook technieken om je (levens)energie te boosten en ademhalingsoefeningen om te onstpannen komen aan bod.

Programma

Aankomst vrijdag 19 oktober vanaf 11u30, het programma eindigt op dinsdag 23 oktober om 15u met een afscheid thee moment.

Buiten het programma is er veel ruimte voor ontspanning en rust. Maar ook voor beweging, verdieping, verwerking, ontmoeting en voor de natuur. En ook voor massages en sauna. Je kunt ook fietsen op een leenfiets en lekker onderuit met een boek in de keuken rond het fornuis.

Dag 1

Ontvangst in Yogabee vanaf 11:30 met thee
12:00 kennismaking en uitleg programma
13:00 lunch
14:00 vrije tijd / tijd voor 121 gesprek / massage
16:30 rustgevende yoga
18:30 diner

Dag 2 – 4

06:30 vrije meditatie
07:00 smoothie en thee
07:30 yoga en ademhalingsoefening
09:00 vrije tijd / tijd voor 121 gesprek / massage
10.30 soep break
10:30 vrije tijd/ tijd voor 121 gesprek / massage
12:30 lunch
13:30 siesta
14:00 vrije tijd / tijd voor 121 gesprek / massage
16.00 soep break
16.30 rustgevende yoga
18.30 diner
19:30 avond programma

Dag 5

06:30 vrije meditatie
07:00 smoothie en thee
07:30 yoga en ademhalingsoefening
09:00 vrije tijd / tijd voor 121 gesprek / massage
10.30 soep break
10:30 vrije tijd / tijd voor 121 gesprek / massage
12:30 lunch
15:00 afscheid thee moment

Praktische Details

Prijzen

Op aanvraag.
Groepsgrootte: voor optimale sfeer en rust, beperken we het aantal deelnemers tot 12.

inbegrepen
 • 5 daagse retraite
 • 4 overnachtingen
 • Heerlijke gezonde maaltijden bereid met hoofdzakelijk biologisch en/of lokale producten
 • Zuiver bronwater, herbal thee doorheen de dag
 • Alle yogalessen en meditaties
 • Yoga retreat werkboek
 • Consultatie bij orthomoleculair therapeut, inclusief biofeedbackmeting en aangepast voedingsadvies
 • Lezingen rond gezondheid en wellness
 • Gebruik van sauna en en verwarmd binnenzwembad
 • Gebruik van yoga matten, kussens, dekens, blokken en riemen
 • yoga retreat werkboek
 • Beddegoed
niet inbegrepen
 • Vervoer naar Domburg en terug
 • Chi Nei Tsang/Orgaan massage door Florianne, €70/massage – 60 min.
 • Holistic Indian Ayurvedische behandeling door Flavia €70/massage – 60 min.

BEGELEIDING

Sabine Smets

Heeft een praktijk in orthomoleculaire therapie (nutritionele geneeskunde) en heeft zich verder bekwaamd als PNI (psyche, neuro, immunologie) therapeut en Brain Q therapeut. Haar benadering vertrekt vanuit een holistische kijk op het lichaam, waarbij er zowel oog is voor het fysieke als het psychosomatische aspect. Haar stokpaardjes zijn de werking van het spijsverteringsstelsel, de neurotransmitters en de regulatie van het immuunsysteem. www.pureflow.be

Nathalie Bonaventure

Nathalie begon met Hatha Yoga in 1992 bij een boeddhistisch centrum in Brussel. Yoga resoneert met vele aspecten van haar persoonlijkheid en haar spirituele zoektocht naar
zachtheid, flexibiliteit, precisie, geweldloosheid en introspectie. Al meer dan 15 jaar bestudeert ze de Integral Yoga van Sri Aurobindo waarvoor ze regelmatig naar India gaat. Ze deelt haar kennis en ervaring als yogadocente in Yin Yoga. Yin Yoga is een statische, bijna meditatieve vorm van yoga waarbij de houdingen langer worden aangehouden om bindweefsel (fascia) en gewrichten te versoepelen. www.shalasamsara.com

Florianne Thieren

Florianne geeft craniosacraaltherapie en Chi Nei Tsang wat een energetische vorm van orgaanmassage is die haar wortels heeft in het Taoïstische China. Het betekent letterlijk het bewerken van de energie van de organen. In ons orgaansysteem houden we veel onverwerkte en verdrongen emoties vast. Spanningen, zorgen, stress stapelen zich op en worden zelden afgevoerd. Deze verkrampingen verstoren het natuurlijk ritme van het lichaam en er ontstaat een onaangenaam gevoel.

Chi Nei Tsang is een krachtige eenvoudige methode die deze blokkades en spanningen in het lichaam op een directe, diepe en zachte manier terug vrijmaakt. Het stimuleert de zelfhelende kracht van het lichaam en helpt om terug gezond te worden en te blijven.
Chi Nei Tsang ontgift, brengt emotionele balans en bevordert het lichaamsbewustzijn. www.4dimensioneelbodywerk.be

Flavia Fanin

Flavia geeft Ayurvedische warme oliemassage. De Ayurvedische massage is een van de behandelingen binnen het natuurgeneeskundig gezondheidssysteem Ayurveda. Ayurveda betekent kennis (veda) van het leven (ayus). Ayurvedische massage wordt toegepast ter ontgifting, verjonging, ontspanning, preventief en ter behandeling van eventuele klachten. www.lddm.be

Bart Poelvoorde

Na zijn topsportcarrière, stortte Bart zich op voeding. Meerbepaald veganistische, gezonde voeding. 5 jaar werken in Restaurant Avalon leverde een boek op met lekkere biologische, veganistische en vooral haalbare recepten. Grow, Eat, Share. Dat is ook het motto waarmee hij nu door het voedingslandschap
trekt onder de naam SoireeCongee. Speerpunten zijn lokaal, evenwichtig en vooral smaakvol eten. www.soireecongee.be

Tijd maken voor jezelf… een heerlijk geschenk! Namasté!

Vragen?

www.pureflow.be /sabine@pureflow.be /+32(0)478 99 04 00 (Sabine)
www.shalasamsara.com /nathalie.bonaventure@gmail.com /+32(0)495 58 22 02 (Nathalie)