Yin Yoga voor een Goede Nachtrust!

Wanneer? zaterdag 14 december 2020 van 16u30 tot 18u30
Prijs? €22,- per persoon
Matten, props en andere materialen zijn aanwezig.
Inschrijven? nathalie.bonaventure@gmail.com
Locatie? Shala Samsara in Branst

Moeite met slapen? Zorgt stress ervoor dat je een beetje uit balans bent?  Zit je een beetje vast in je gedachten?  Als je op zoek bent naar meer helderheid, kom naar deze workshop. 

Tijdens deze workshop kom je te weten hoe je meer stabiliteit en rust in je hoofd brengt met je ademhaling, wat je moet eten voor meer balans en met welke Yin Yogahoudingen je je lichaam in evenwicht brengt.

Bij Yin Yoga staat de kracht van overgave en het voedende aspect van energie terug geven aan jezelf centraal. Een moment van opladen. Het staat in verbinding met moeder aarde die ons draagt en voedt terwijl de yang energie in verbinding staat met de meer actieve energie behorende bij de lucht.
Door houdingen langer vast te houden met ondersteuning van o.a kussens, zink je in een staat van meditatie terwijl je spierkracht loslaat en je ontspant in de gebieden van je lichaam die van nature minder mobiel zijn; je bindweefsel, pezen en gewrichten. Om je lichaam gezond te houden is het belangrijk om ook aan die gebieden aandacht te geven.
In je bindweefsel vindt je volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde energiebanen, meridianen genoemd, die door het hele lichaam lopen en verbinding maken met je organen. Dit zijn dezelfde energiebanen waar in de acupunctuur mee wordt gewerkt. Naast acupunctuur is het aanbrengen van een stretch of compressie een manier om de energiestroom te beïnvloeden.

We starten met een lange yin practice en sluiten af met een meridianen nidra, welke je liggend ondergaat en je met jouw aandacht energie door de meridianen begeleidt. 

We sluiten af met een heerlijk kopje thee en iets lekkers.