Yoga Day Retreat

YIN / YANG YOGA
De Zon- en Maangroet

YIN YOGA
Word één met je lichaam
Yin met een spriet van Yang

Tijdens deze dagworkshop maken wij contact met ons fysieke en subtiele lichaam vanuit Yin- (ontvankelijk, koud, maan) en YangYoga (activiteit, hitte, zon), Zon- en Maangroet. Wij zoeken de balans tussen inspanning en ontspanning met een open geest en mededogen. Yoga betekent verbinden. Het verenigen van tegenpolen in jezelf, het verbinden van lichaam en geest, het in balans brengen van denken en voelen, kortom de binnenwereld met de buitenwereld verbinden.

Wij maken een reis door ons lichaam en stimuleren de 12 primaire meridianen. De ochtend sessie richt zich op het verzamelen van Chi/Prana met kortere houdingen en Pranayama (ademhalingsoefening). In de namiddag zullen we de verzamelde Chi/Prana opslagen door overgave aan stilte en rust.  In de loop van de dag stretchen, contracteren en comprimeren we de diepe yin weefsels van ons lichaam en connecteren we met onze innerlijke krachten.

Ochtend sessie: 10u00 tot 13u00
Zonnegroet en de heupen
Ochtend sessie: 10u00 tot 13u00
Chi energie verzamelen en opslaan
Mindfulness meditatie: Aarden en ontspannen in het nu Mindfulness meditatie: aarden en ontspannen in het nu
Yin yoga voor de heupen: een trage Yin sessie om je lichaam te detoxen; de lever en galblaas meridianen te stimuleren met twists en diepe heup openingen om geduldiger, kalmer en zelfzekerder te worden. Verzamelen van de Chi/Prana energie in het onderlichaam: door korte Yin houdingen, zullen we de Chi/Prana energie in onze buik en onderrug verzamelen.
Thee break Thee break
De Zonnegroet (Surya Namaskar): een dynamische serie yogahoudingen met een krachtige vitaliserende werking. Met de zonnegroet stimuleren wij ons hart en cardio systeem. Wij versterken onze buikspieren, heupen, en benen in een leuke flow. Verzamelen van de Chi/Prana energie in het bovenlichaam: een mengeling van Yin en Yang houdingen focussen op de opslag van de Chi in onze armen. Deze les versterkt je armen en maakt stress en spanning vrij in je borstkas, schouders en nek.
13:00 – 14:30 Lunch break met soepmaaltijd 13:00 – 14:30 Lunch break met soepmaaltijd
Namiddag sessie: 14:30-17:30
Maangroet en de rug
Namiddag sessie: 14:30-17:30
Overgave aan de stilte
Mindfulness meditatie: aarden en ontspannen in het nu Mindfulness meditatie: aarden en ontspannen in het nu
De Maangroet (Chandra Namaskar): wij bouwen eerst onze core strength uit, dan verdiepen we langzaam naar lange Yin houdingen om onze borstkas te openen en de dijbenen te stretchen. Trage Yin flow voor de rug en torso: Yin houdingen die helpen de voor- en achterzijde van het lichaam te openen
Thee break Thee break
Yin Yoga voor de rug: met open geest en mildheid voor onszelf, zullen wij kennismaken met yoga oefeningen voor de rug, door de meridianen te stimuleren en te voeden met lange houdingen. We maken onze rug flexibeler en sterker zodat er meer bewegingsruimte ontstaat. Bij stretch oefeningen, kan je naar de stretch toe ademen waardoor je de spanning voelt wegzakken en er meer ruimte in je rug ontstaat. Trage Yin flow voor de heupen en zijkanten van het lichaam: wij gaan door met lange Yin houdingen om de lever en galblaas meridianen te stimuleren met twists en diepe heup openers.

Elke sessie kan aparte geboekt worden. 

Locatie? ShalaSamsara, Benedenstraat 62, 2880 Branst (Bornem)
Kosten? €75 volle dag-retreat (soep maltijd inbegrepen); €35 ochtend of namiddag sessie

Zin om mee te doen? Schrijf je in via deze linkJe inschrijving is pas definitief na ontvangst van het voorschot.