Yoga en Meditatie retraite in India

Aankomende retraite:

Op dit moment staat er nog geen nieuwe retraite in India op de planning, maar ik ben al wel weer verschillende opties aan het onderzoeken. Wil je op de hoogte blijven van aankomende retraite in India? Houd dan de website in de gaten of schrijf je in via het contactformulier om als eerste te horen wanneer er nieuwe data zijn!

De transformerende kracht van Yoga
Een reis naar jezelf

Ik neem je mee op reis naar Noord-India, naar innerlijke balans en om je welzijn te herstellen dat onafhankelijk is van de omstandigheden en dat stevig in je geworteld is.

YOGA

is gegeven door Yoga docent Nathalie Bonaventure. De solaire ochtend Yoga oefeningen zijn dynamisch en de namiddag sessies richten zich op herstelling en diepe rust.

Met de beoefening van Yoga-houdingen, bewuste beweging, pranayama oefeningen, aandacht voor de adem en meditatie, maak je terug contact met je ware Zelf en hernieuw je je enthousiasme voor het leven.

Voor deze retraite heb je geen ervaring met Yoga en meditatie nodig. Het is voor iedereen toegankelijk.

WAAR

Tijdens de Yoga en meditatie retraite, logeren wij in Aurovalley ashram. Aurovalley ashram is gelegen aan de oever van de heilige rivier Ganges, aan de voet van de Himalaya bergen, tussen de spirituele plaatsen Rishikesh en Hardiwar.

In Varanassi en Agra, verblijven wij in heel comfortabele guesthouses/hotels die hun authentieke karakter hebben kunnen bewaren.

PROGRAMMA

DAG 1 BRUSSEL – DELHI
Heenreis. Het is in India 4,5 uur later (wintertijd). Een vlucht met één tussenstop duurt gemiddeld 10 tot 15 uur afhankelijk van de luchthaven en je vlucht.
Een retour Delhi met tussenstop kost ongeveer €500,- per persoon als je tijdig boekt!

DAG 2 DELHI – AUROVALLEY ASHRAM in RAIWALA
In Delhi neem je een binnenvlucht naar DehraDun. Spicejet en IndiGO bieden allebei goedkope directe vluchten. Je betaalt tussen de €30,- en €40,- per persoon.
15:00 kennismaking en rondleiding
17:00 Yoga

DAG 3-9 AUROVALLEY ASHRAM (voorbeeld dagprogramma)
06:00 stilte en/of begeleide meditatie
07:00 Yoga
08:00 ontbijt
10:30 inleidinggesprek over Yoga filosofie, Hindoeïsme en Boeddhisme
11:30 “Satsang” bijeenkomst waar Swami de kern van de Yoga-leer doorgeeft
13:00 middagmaal
16:30 Yoga
18:00 stilte of chanting meditatie (Kirtan)
19:00 avondmaal
20:30 cultureel programma en/of lezing

Naast het programma krijg je ook genoeg tijd om gewoon met een boek te ontspannen; een Ayurvedische massage te krijgen; het lokale dorp Raiwala en zijn hindoeïstische tempels te verkennen, de Indiase cultuur te ontdekken en langs de heilige rivier Ganges te flaneren.

Er zijn ook twee begeleide excursies gepland naar hippiestad Rishikesh en Haridwar, twee heilige plaatsen die filosofisch en spiritueel bijzonder interessant zijn.

DAG 10-15 VARANASI, SARNATH en AGRA
Na de Yoga- en meditatie retraite reizen wij verder met de nachttrein naar Varanasi, Sarnath en bezoeken wij de Taj Mahal in Agra.

Varanasi ook bekend als Banares is de oudste nog bewoonde stad ter wereld en heeft nog steeds een middeleeuwse uitstraling. Wij volgen een bijzonder Puja ritueel geleid door brahmaanse priesters en doen mee aan een Yoga sessie langs de oever van de Ganges…

Wij bezoeken Sarnath waar Gautama de Boeddha, na de verlichting te hebben bereikt, zijn eerste lezing gegeven heeft. Dit wordt de eerste draaiing van het Wiel (Dharma) genoemd. Wij krijgen daar een meditatiesessie geleid door een boeddhistische monnik.

In Agra ligt de legendarische Taj Mahal, het volmaakte liefde monument. De befaamde ‘droom van wit marmer’ van Sjah Jahan wordt gekenmerkt door zijn onwerelds mooi inlegwerk van halfedelstenen.

Na inschrijving ontvang je het gedetailleerde programma met data.

DAG 16 BRUSSEL
Aankomst s’morgens te Zaventem

PRAKTISCHE DETAILS

PRIJS

Prijs per persoon op basis van 1-persoonskamer in Aurovalley ashram en gedeelde 2-persoonskamer in Varanassi en Agra

Early Bird: €1.585,- (boeken vóór 21 juni)
Late Bird: €1.685,- (boeken ná 21 juni)
Toeslag éénpersoonskamer € 195,-

Het minimum aantal deelnemers is 5

INBEGREPEN
 • Logies in comfortabel 1-persoonskamer met eigen badkamer (toilet & douche) en 3 vegetarisch maaltijden per dag in Aurovalley ashram
 • Gefilterd drinkwater en kruidenthee
 • Dagelijks Yoga en meditatie in Aurovalley ashram
 • 1 massage
 • Groepsvervoer en begeleide bezoeken (met ervarende gids) en activiteiten in Rishikesh, Haridwar, Varanasi, Sarnath en Agra
 • Overnachting in gedeelde 2-persoonskamer in guesthouse in Varanasi en Agra (toeslag éénpersoonskamer)
NIET INBEGREPEN
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Reispas/visum voor India
 • Inentingen/reisapotheek
 • Individuele Yoga les met Nathalie (€45,-)
 • Lunch en avondeten in Varanasi en Agra
 • Uitgaven van persoonlijke aard (drankjes, souvenirs, fooien, was, massage, …)
 • Reis- annulatie- en/of bijstandsverzekering

AANMELDEN

Aanmelden voor deze retraite kan via email [email protected]