योग INDIA YĀTRĀ

15 maart t/m 29 maart 2025
BOEKEN

India Yātrā – Noord India, Karnataka en Kerala

15 – 29 maart 2025

Deze zorgvuldig samengestelde ontdekkingstocht van 14 nachten bied je de meest betekenisvolle en onuitwisbare indrukken van je leven.
Ervaar een rijke culturele onderdompeling, inclusief Yoga en meditatie in een traditionele ashram, rituelen langs de heilige Ganges, bezoek aan belangrijke oude tempellocaties, binnenwateren, bijwonen van traditionele voorstellingen en ceremoniën, Ayurvedische behandelingen, en veel meer. Wij reizen hiervoor door Uttarakhand (aan de voet van de Himalaya), Karṇātaka en Kerala.

Nathalie bied je een ervaring door India waar je:

Je veilig en beschermt voelt in de chaos, de schoonheid en ironie van het moederland van Yoga.

Je diep verbonden voelt met de cultuur, de mensen, de gewoontes en tradities.

Je dagelijks geïnspireerd voelt, vol eerbied, en spiritueel versterkt op de meest heilige plaatsen.

Onvergetelijke herinneringen opdoet die nog lang gekoesterd zullen worden.

Maak kennis met Nathalie

Als Yoga leraar, beoefenaar, en eeuwige student, biedt Nathalie Yoga en meditatie retraites aan degenen die verlangen naar verbinding met traditie en tijdloze wijsheid.
Nathalies’ eerste reis in India dateert van 1991, sinds 2010 heeft ze bijna elk jaar door India gereisd – zowel om Yoga retraites te organiseren als voor zelfstudie en vrije tijd met haar man en zoon – en ze is met heel haar hart toegewijd om anderen een heel bijzondere ervaring te bieden in haar geliefde India, de geboorteplaats van Yoga. Een ervaring die de diepte en schoonheid van India benadrukt, en haar de grootste rijkdom in alle facetten van haar leven heeft gebracht.

BEKIJK ONZE REISROUTE

DAG 1 – zaterdag 15 maart

Na aankomst in Dehradun, groepstransfer naar Aurovalley ashram in Raiwala.

DAG 2-5 – zondag 16 t.e.m. donderdag 20 maart

Typisch dagschema van de Yoga en meditatie retraite in Aurovalley ashram:

06:00 stilte groepsmeditatie
07:00 Yoga met Nathalie
08:00 ontbijt
10:30 inleidingsgesprek over Yoga filosofie, Hindoeïsme en Boeddhisme met Nathalie
11:30 “Satsang” bijeenkomst waar de bezieler van de ashram, Swami Brahmdev, de kern van de Integral Yoga-leer doorgeeft
13:00 lunch
16:00 Yoga met Nathalie (75 min. Yin Yoga aansluitend 45 min. meditatie(*)
18:00 stilte groepsmeditatie
19:00 avondeten
20:30 cultureel programma of mantra’s reciteren

Naast dit goedgevuld programma krijg je ook genoeg tijd om gewoon met een boek te ontspannen; een massage te krijgen; het lokale dorp Raiwala en zijn hindoeïstische tempels te verkennen, de Indiase cultuur te ontdekken en langs de heilige rivier Ganges te flaneren. 

Er zijn ook twee begeleide (door Nathalie) uitstappen gepland naar Rishikesh en Haridwar, twee heilige plaatsen die filosofisch en spiritueel bijzonder interessant zijn. 

(*) Nathalie richt haar meditatie les op

  • De theorie van meditatie
  • De adem als hulpmiddel voor de regulering van het zenuwstelsel
  • De uitademing als poort naar stilte
  • Het concept van mindfulness
  • Shamatha- en Vipassana-meditatie

DAG 6 – vrijdag 21 maart

Late namiddag binnenlandse vlucht naar Bangalore in Karnataka, aankomst en transfer naar het Taj hotel.

DAG 7 – zaterdag 22 maart

Ontbijt in hotel. Vertrek naar Hassan en bezoek onderweg het indrukwekkend Jaïn heiligdom in Shravanabelagola. Inchecken in het Hoysala Village Resort. Diner in het hotel.

DAG 8 – zondag 23 maart

Na het ontbijt. Vertrek naar de Doddagaddavalli Lakshmi Devi tempel. Daarna rijden we verder naar Belur voor het bezoek van de Chenna Kesava Vishnu tempel en naar het nabijgelegen Halebid voor het bezoek van de Hoysaleshwara tempel, een dubbele tempel gewijd aan de god Shiva en de godin Parvati en bedekt met illustraties van het leven en de heerschappij van de Hoysala-heersers. Diner in het hotel.

DAG 9 – maandag 24 maart

Na het ontbijt, rijden we naar de paleisstad Mysore, onderweg bezoeken we de tempel van Sri Ranganathaswami, gewijd aan Ranganatha, een avatar van de god Vishnoe. We bezoeken ook het paleis van de Maharadja. Lunch inbegrepen. Als Yogaliefhebber, is Mysore ‘the place to be’.  Wat Rishikesh is voor het noorden van India, is Mysore voor het zuiden; een belangrijk centrum voor Yoga waar je een lokale les zal mee volgen. Inchecken in het Metropole Royal Orchid Hotel.

DAG 10 – dinsdag 25 maart

Ontbijt in hotel. Langs de tempel van Somnathpur, rijden we naar de luchthaven van Bangalore voor een korte binnenlandse vlucht naar Kochi, transfer naar het oude deel van Kochi (Fort Kochi) met zijn beroemde ‘Chinese visnetten’, inchecken in het Malabar House, diner in het hotel.

DAG 11 – woensdag 26 maart

Ontbijt in hotel. Ontdek Fort Kochi en zijn markten (wandel- of fietstocht), bezoek aan het Kerala Folklore Museum met fascinerende oude architectuur, sculpturen, wapens, manuscripten over Ayurveda, oude tribale sieraden, gebruiksvoorwerpen uit het stenen tijdperk en meer. Lunch in een van de leukste café van Kochi. ’s Avonds bijzondere dansvoorstelling van de ancient mythical Kathakali bij te wonen. Overnachting in de Malabar House

DAG 12 – donderdag 27 maart

Ontbijt in hotel. We nemen afscheid van Kochi, en reizen verder naar het Vembanad lake en maken een boottocht aan boord van een traditionele kettuvallam, dé manier om het bijzondere landschap van de Backwaters van Kerala (brakwaterlagunes) te ontdekken. Inclusief lunch. Inchecken in het Coconut Lagoon Resort.

DAG 13 – vrijdag 28 maart

Ontbijt bij het Coconut Lagoon resort. Vrije dag om op te laden –inclusief Yogasessie met Nathalie. Mogelijkheid om te genieten van een massage, een Ayurvedische behandeling en/of consultatie, de omgeving te verkennen, of gewoon uit te rusten. Een traditioneel afscheid diner is inbegrepen.

DAG 14 – zaterdag 29 maart

Laatste ontbijt in het Coconut Lagoon Resort. In de namiddag, transfer naar de internationale luchthaven van Kochi voor je vlucht terug naar huis. De snelste terugvluchten gaan meestal met een overstap in het Midden-Oosten.

Deze retraite start binnen

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

BELANGRIJK

Zie ook de Algemene Voorwaarden van de Yātrā hieronder.

  • Internationale vluchten, binnenlandse vlucht naar Dehradun, annulerings- en reisbijstandsverzekering, fooien, reispas-/visumkosten, bijkomende kosten zoals extra maaltijden (€10-15) en extra reizen zijn niet inbegrepen.
  • Reisplan, schema en bezoeken kunnen worden gewijzigd, afhankelijk van vertragingen veroorzaakt door het weer, verkeer en andere elementen buiten de verantwoordelijkheid van de organisator.
  • Indien er onverwacht geen beschikbaarheid is in de genoemde hotels, zullen wij er alles aan doen om in een soortgelijke accommodatie te reserveren.
  • Deelnemers zijn verplicht zich bescheiden te kleden. Dit omvat het bedekken van knieën, schouders, borst/decolleté, en in sommige gevallen omvat dit ook het bedekken van het hoofd (voor vrouwen). Overweeg om toch te investeren in traditionele kledij, zoals een Kurta of Salwar Kameez voor tempelbezoeken. Nathalie kan je helpen met meer details en waar je mooie katoenen kunt kopen.

HEB JE EEN VRAAG?

Hier zijn al enkele antwoorden

Heb ik een visa nodig?

Ja, Reizigers uit België hebben voor een reis naar India altijd een visum nodig. Je kan het visum voor India online aanvragen. Het ‘eTourist visa’ is beschikbaar met een geldigheidsduur van 30 dagen. Nathalie stuurt je op tijd de nodige informatie en helpt je om je online visum aan te vragen.

Zal ik veilig zijn?

Overal ter wereld bestaat er risico. India is in algemeen een veilig land om te reizen. Houd er rekening mee dat de tweede deel van deze reis is samengesteld in samenwerking met Banyan Tours, een touroperator in New Delhi, gespecialiseerd in reizen door India. We hebben een team ter plaatse met gerenommeerde chauffeurs, gids en ondersteuningscontacten op elk gewenst moment. We zullen gebieden bezoeken die over het algemeen als veilig worden beschouwd en waar alle accommodaties veilig zijn.

Wat moet ik dragen?

Gelukkig zal het weer mooi zijn: niet te warm en niet te koud. Wees voorbereid op het dragen van kleding die knieën en schouders bedekt. Zorg ervoor dat u geen kledingstuk draagt waar ondergoed, bh-bandjes of decolleté zichtbaar zijn. Vermijd transparante of te strakke kleding (tenzij het een legging is met een lange overhemdjurk of “kurta” erop). Lange broeken of rokken zijn prima. T-shirts met korte en lange mouwen zijn ook goede opties. Voor vrouwen wordt aanbevolen om bij aankomst in de luchthaven van Delhi een paar Kurtas te kopen om bij het bezoek van tempels te dragen. Plus een katoenen sjaal om indien nodig over de schouders en het hoofd te leggen. Nathalie zal je bij het reserveren adviseren over de beste winkels om deze items te kopen die van mooie kwaliteit zijn en ook mooi genoeg zijn om te dragen als je weer thuis bent!
Specifiek voor mannen worden langere shorts of broeken en overhemden met korte mouwen en kraag aanbevolen. T-shirts zijn ook prima.

Is er een betalingsplan beschikbaar?

Mocht dit nodig zijn, dan is er een betalingsplan mogelijk – alleen op voorafgaand schriftelijk verzoek.

Wat moet ik doen als ik mijn geld terug wil?

Betalingen kunnen niet worden gerestitueerd. Eenmaal ontvangen worden de betalingen op een rekening bewaard en vervolgens naar het team in India gestuurd. Hotels hanteren een strikt beleid dat van invloed is op onze algemene voorwaarden.
Als u bang bent dat u mogelijk moet annuleren vanwege een medisch probleem of onvoorziene omstandigheden, kunt u een reisverzekeringsclaim aansluiten.Voor zekerheid en gemoedsrust, wordt u ten zeerste aangeraden een reisverzekering af te sluiten zodra u een voorschot hebt betaald.

Heb ik een COVID-vaccinatie nodig? Of andere?

De sanitaire voorwaarden (PCR-test of vaccinatie) voor reizen naar India werden volledig opgeheven. Er zijn ook geen andere vaccins nodig. Er zijn aanbevelingen voor vaccinaties en medicijnen die u moet nemen ter voorbereiding op uw reis, maar geen enkele is verplicht. Raadpleeg altijd uw arts voor professioneel advies.

KLAAR OM MEE TE KOMEN?

Dit is wat u betaalt (per persoon, in tweepersoonskamer/twin bed*):

Om je inschrijving te bevestigen dien je een niet-restitueerbaar voorschot van €450,- per persoon te betalen.

50% van het resterende saldo dient uiterlijk op 15 juli 2024 betaald te worden. De definitieve betaling is volledig vereist vóór 15 December 2024.

DE VERMELDE PRIJZEN ZIJN PER PERSOON IN TWIN BED.
SUPPLEMENT VOOR EENPERSOONSKAMER: €690,-

* In Aurovalley ashram krijg je je eigen kamer. (zonder toeslag)

BOEKEN

Stuur me een email met je gegevens als je wenst te boeken. Dan stuur ik je de nodige informatie!

ALGEMENE VOORWAARDEN

De organisatoren: Banyan Tours en/of Nathalie Bonaventure

Het voorschot is niet-restitueerbaar. 50% van het resterende saldo dient uiterlijk op 15 juli 2024 betaald te worden. De definitieve betaling is volledig vereist vóór 15 December 2024. Als betalingen te laat zijn, zonder communicatie hierover, wordt uw boeking vrijgegeven en is de eventuele voorafgaande betalingen niet-restitueerbaar.

Mocht dit nodig zijn, dan is er een betalingsplan mogelijk – alleen op voorafgaand schriftelijk verzoek.

Alle betalingen worden na de respectievelijke vervaldatum niet gerestitueerd.

Eventuele openstaande betalingen die niet op de vervaldatum zijn ontvangen, geven de organisatoren het recht om uw boeking ongeldig te verklaren/vrij te geven/annuleren. Houdt u alstublieft via e-mail contact met ons op als u in financiële moeilijkheden verkeert. Wij kunnen dan, indien u dit vooraf meldt, aanpassingen doorvoeren.

Deelnemers worden aangeraden een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten om de kosten te dekken als uw reis wordt geannuleerd vanwege persoonlijke ziekte, letsel of een onvoorziene gebeurtenis. De organisatoren zijn niet aansprakelijk voor eventuele verliezen die verband houden met uw reis als gevolg van omstandigheden buiten onze directe controle

Uw reispasgegevens zijn vereist zodra uw voorschot is betaald.

Het reisschema en de inhoud ervan zijn onderhevig aan veranderingen, afhankelijk van het weer, vertragingen, verkeer en andere onvoorziene omstandigheden waarover de organisatoren geen controle hebben. We behouden ons het recht voor om het reisschema te allen tijde te wijzigen en zullen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor verlies, diefstal of andere zaken als gevolg van een wijziging of vertraging van het reisschema.

De deelnemer verklaart zich bekend met het feit dat deelname aan de Yoga retraite/reis een goede gezondheid (psychische & fysieke) vereist, en verklaart dat hij aan deze eis voldoet.

De organisatoren zijn niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan de eigendommen van de deelnemer.

Als single reiziger ben je niet verplicht om een eenpersoonskamer te boeken. Je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan op deling. Je deelt dan een kamer altijd met iemand van hetzelfde geslacht.

De Yoga retraite/reis gaat door met een minimum van 7 deelnemers, wacht op ons groene licht vooraleer je internationale vliegtickets te bestellen.

BOEKEN

Stuur me een email met je gegevens als je wenst te boeken. Dan bezorg ik je alle nodige informatie!