Yogastijlen

De inhoud van mijn lessen is heel gevarieerd, maar volgt een vast stramien: passieve en/of actieve houdingen samen met ademhalingsoefeningen, visualisaties, concentratie, meditatie op een lichte achtergrondmuziek. En daarna is er nog even tijd voor thee.

MINDFUL YIN YOGA

Dit is een vorm van Yoga waar we gebruik maken van de elementen uit Yin Yoga en Mindfulness. Door een combinatie van herstellende Yin Yoga, zachte Pranayama en meditatie zal deze les helpen het parasympathische zenuwstelsel te herstellen (rust & verteren).
Het is een rustige en toegankelijke vorm van Yoga. Het gaat om het opmerkzaamheid en bewustzijn te ontwikkelen en daarbij het verkennen van je grenzen, waar die grenzen ook liggen. Je bent bewust bezig met je eigen proces.
Het gaat er in Yoga niet om hoe soepel en lenig je bent maar om zowel lichamelijk als geestelijk jouw eigen grenzen te verkennen, herkennen maar vooral ook erkennen en daar naar te luisteren.

INTEGRAL YOGA

Dit is een fusie van verschillende stijlen (Hatha Yoga, Yin Yoga, Raja Yoga).  Een balans tussen houdingen, ademhalingsoefeningen, een vloeiende reeks van staande houdingen en langer vasthouden Yin houdingen.
Beweging en ademhaling lopen gelijk, wat een meditatief en ontspannend effect heeft maar ook warmte en kracht creëren. Integrale Yoga is eenvoudig de weg naar jezelf.